27.4.09

Mere om worx

Nåmen som den meget opmærksomme læser så i min seneste post, har jeg en gang lavet et par scenarier, der foregår i en setting, der på mange måder minder om Dark Heresy - og så alligevel ikke.'
Hvor alt i DH er mega-gargantuansk er tingen i 'worx'-settingen mere i skala. Der er tre ret enkle forhold, der præger spilverdenen: Det Britiske Imperie behersker det meste af verdenen, ligesom den Katolske Kirke dominerer sjælene med middelarlderlig fasthed. Tiden er sådan set. Stemningen er tåget, stærkt victoriansk og præget af dampdrevne maskiner over det hele. Faktisk kunne de to desværre lidt middelmådige film Van Helsing og The League of Extrordinary Gentlemen ganske fint udspille sig i samme setting som scenarierne.
Det skyldes et lille trick, der kaldes "alternativ historie", som er velkendt i science fiction-sammenhæng.
I worx-settingen er udgangspunktet, at reformationen i sin tid slog fejl, og at Faderkirken ved hjælp af inkvisitionen fik tvunget religiøse afvigere ud på forskellige sidespor. Noget der igen har medført at meget teknologi er forbudt, mens andet slet ikke er blevet opdaget osv.
De oprindelige foromtaler til de to scenarier kan ses på Alexandria.dk: Natværk og Blændværk...

26.4.09

Dark Heresy - frem og tilbage

Jeg har spillet lidt Warhammer 40K: Dark Heresy på det seneste. Det er på mange måder en interessant oplevelse - og så alligevel.
Settingen er nok lidt for "mega-" efter min smag. Selvom man ikke kommer uden om, at det virker æh... meningsfuldt, når man starter med at gå 40.000 år ud i fremtiden. Det er med andre ord nok omtrent som det må være.
Det mærkelige er at det minder så meget om en anden for mig meget velkendt setting: nemlig den jeg bruger i scenariet Natværk fra 1999 og i Blændværk fra 2004. Sidstnævnte er iøvrigt en af mine absolutte favoritscenarier.

(Klik på billedet for at se en (lidt) større version)

Spørgsmålet er så, hvilken setting der er den bedste og hvad den kan bruges til.