5.8.09

(mere) Om at se lyset

Her bringer jeg lidt mere materiale om Blændværkssettingen med håb om, at det vil kunne inspirere.
Der er mere på vej (...sagde han truende)
:o)

Først er der den generelle beskrivende tekst fra Blændværk:
Information om Verden
Vi befinder os i år 2004 Det meste af handlingen foregår i Newdon. Eller London, som var byens navn, inden man ændrede det i anledning af årtusindskiftet.
Verdenen ser i det hele taget meget anderledes ud end den, vi kender. For det første løb renæssancen og dens videnskabelige gennembrud ud i sandet, reformationen blev aldrig rigtigt til noget og meget kom derfor til at gå en hel del langsommere. De fleste mener således stadig, jorden er flad, Den Katolske Kirke (Faderkirken) er en velsmurt verdensomspændende pengemaskine og inkvisitionen er stadig en magtfaktor i samfundsbilledet. Kolonimagternes storhed, magt og glorværdighed er på det højeste, hvor det mest avancerede landtransportmiddel er damp-drevet, elektricitet er et næsten ukendt fænomen i den brede befolkning og hvor en tredjedel af Storbritanniens voksne indbyggere hverken kan læse eller skrive.
Men der findes både dæmoner og rigtige hekse. Der foregår mange mystiske ting rundt omkring i samfundets afkroge og mørkeste skygger. Men selvom Inkvisitionen altså har ret i, at der udkæmpes en kamp om menneskenes sjæle, og at det lejlighedsvis er hele menneskehedens frelse, der kan stå på spil, befinder de sig selv slet ikke altid på det godes side i denne strid. Tingene er indviklede og virke-ligheden er slet ikke helt så sort/hvid, som det påstås fra Inkvisitionens hovedsæde.

Newdon og omegn
Luften over Newdon er tyk af en næsten konstant røgfyldt tåge, og vandet i Themsen er blandet grundigt med slim og underlige ting, men ordet ‘forurening’ findes ikke i sproget. Ord som ‘ytringsfrihed’ og ‘demokrati’ er også meget sjældne. Derimod finder ord som ’kætteri’, ‘majestætsfornærmelse’ og ‘samfundsundergravende virksomhed’ ret hyppig anvendelse.
Byen er på størrelse med vor virkeligheds London. I midten ligger The City, hvor administrationen, kongehuset, inkvisitionen og de store virksomheder har hovedkontorer i høje prangende bygninger. Det er også her de store markedspladser ligger og folk kommer langvejs fra for at besøge denne del af byen i dagtimerne. Mod vest finder vi West End med de virkelig riges beboelseskvarterer, mens East End i den modsatte retning (!) er hærget af fattigdom. På grund af naboskabet med storbyens enorme havnekvarter er det dog også et farverigt og særdeles livligt kvarter, der er det ukontrollable hjemsted for immigranter fra alle verdenshjørner, alskens synd, moralsk fordærv og kriminalitet, rev-olutionære fra ind- og udland samt kunstnere og studerende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Nu er det din tur!