28.10.07

mere om babylon og ting der vender på hovedet

Det oprindelige babelstårn nåede ikke himlen, men tårne har altid fascineret menneskene og det mest storslåede tårn-projekt er nok Vladimir Yevgrafovich Tatlin's monument for den Tredie Socialistiske Internationale. Ved navn "Monument For Den Tredie Socialistiske Internationale" fra 1920. Tårnet skulle have været 400 meter højt og haft enorme roterende geometriske rum indeni, hvor folk fra hele verden skulle kunne mødes, diskutere og kommunikere det glade budskab ud til hele verden ved hjælp af datidens mest avancerede teknologi.
Projektet blev som bekendt aldrig realiseret. Det viste sig formodentlig, at den Tredie Socialistiske Internationale hverken havde ressourcer eller specielt meget lyst til at bygge meget store tårne.
Ser man på Tatlins projektskitser bliver det tydeligt, at han har ladet sig inspirere af mange klassiske afbildninger af Babelstårnet. - Ligesom der noget klart babelsagtigt over hele ideen. Herfra kan Socialisterne sige til Gud: se hvad vi kan, og der er ikke noget, du kan gøre ved det!
Som med alle de klassiske afbildninger, der har inspireret ham, sker der noget ret mærkeligt, hvis man vender det på hovedet. Nu er det ikke længere et tårn, der kan nå himlen, men får derimod en tankevækkende lighed med Dantes nedgang til Helvede.

...og det er så dér mit FV 2008 scenarie foregår.

1 kommentar:

Nu er det din tur!