5.3.07

indie mig her

Jeg opdagede for et par uger siden, at der står "selvopfundet indie" i faktaboksen ved mit scenarie på Fastavals hjemmeside.
Det er ikke noget jeg selv har fundet på, og jeg véd ikke hvad det betyder. Ligesom da jeg første gang hørte betegnelsen i forbindelse med musik: Hvad mon de mener med det? - Det lyder da ikke spor indisk. (Og det gjorde det da heller ikke!)
Mit scenarie er heller ikke specielt indisk.
Jo jeg ved godt, at det ikke er det der er meningen. Men spilsystemet er heller ikke inspireret af de - efterhånden knap så - nyere såkaldte indie-spil.
Jeg kan godt se, hvordan misforståelsen kan være opstået. Læser man min oprindelige synops, lyder hele konceptet - sådan - rimelig indisk. Men koncpter udvikler sig efterhånden undervejs, og det færdige resultat kan næppe leve op til de forventniger betegnelsen vækker.
Det synes jeg måske er synd for de spillere som har meldt sig på "Revisor Nr. Ets..." ud fra en forventning om, at nu skal de spille noget rigtigt indisk. Eller for dem som holder sig væk af samme grund - bare omvendt.


mere eller mindre indie
Generelt synes jeg det har været lidt trist at se to indie-spil-scenarie-projekt såkaldte ting falde i vejsiden op til dette års fastaval. Det lyder måske ikke af så meget, men ud af et samlet program på 25 ordrollespils-scenarier er det nu alligevel en del.
Per Fischer's wikke/rasmussen-projekt er ligesom Peter Dyring Olsen & Brian Rasmussens James Bond-epos blevet aflyst, inden de nåede længere end til et par blink på en blog. Sidstnævnte er stået af ud fra helt forståelige grunde. (Pers begrundelse kender jeg ikke.)
Samlet set er det lidt svært ikke at få den tanke, at indie-bølgen herhjemme er løbet tør for energi. Noget jeg personligt vil have det fint med. I forhold til den danske con-rollespils-tradition er det en underligt kunstig skelnen. Jeg vil meget hellere se de indiske tanker som endnu en streng i palletten på lige fod med alle de andre. Spørgsmålet om det ene eller det andet forekommer mig lettere meningsløst.


Og så har de stavet mit navn forkert...
:o[

3 kommentarer:

 1. Ang. tab af pusten: det kommer vel an på, hvad dit perspektiv er. hvis det er, at indie-spil skal smelte sammen med den danske scenarietradition på en eller anden måde, ja så er pusten måske tabt en smule. Men hvis perspektivet er det mere naturlige, om der bliver spillet indie, så tror jeg faktisk, det modsatte er tilfældet. Jeg kender flere, der spiller spil som My life With Master, In a Wicked Age etc - og det spreder sig langsomt. Det har aldrig været mit mål, at indie-spil skulle overtage rollespilsverdenen. Jeg vil bare gerne have nogle at spille de fede spil med ;) Og mens Munkholts blog er lukket og min egen ligger stille pga nyt barn og alt det andet, så kan man jo passende tjekke Morten Greis' virkeligt gode blog ud - der er masser af spændende tanker og efter-spils-rapporter...

  SvarSlet
 2. Med hensyn til idie og fastaval, er jeg langt fra sikker på at bølgen er færdig med at skvulpe.

  Det betyder da sikkert lidt at de to scenarie af erklærede forge/indie-inspirerede forfattere ikke blev til noget i år. Men monstro de mange diskutioner om spilmekanik og spillerinflydelse ikke har sat et mere generelt aftryk?

  I øvrigt har Brian et glimrende indlæg om at spillede indieinspirreret conscenarier med i fastavals spillederkompendium som kommer om ikke så længe...

  SvarSlet
 3. Indie spilblokken er en af topscorerne af tilmeldinger - det vidner da om en betragtelig interesse

  SvarSlet

Nu er det din tur!