23.9.07

nyt forsøg nu med dødsdom og drømme

....Ja så prøver jeg igen. Jeg har prøvet at sætte lidt turbo på, og så uddybet nogen af de ting, der blev efterlyst i første omgang. Som man kan se, har jeg valgt at låne en varient af Peter Dyring Olsens idé til hvordan man can gøre Call of C'thullu mere spilbart. Ikke fordi Babelskygger (ja navnet er også nyt) er et c'thullu-scenarie, men fordi genren mere eller mindre kræver, at en vis mængde af 'hovedpersonerne' ikke overlever. Det vil virke ekstremt "unaturligt" hvis eksempelvis 5 ud af et hold på 5 alle klarer sig igennem til slutscenen... - Så det gør de ikke.
...

Babelskygger

Hello?

Menig Patterson Wright stod helt stille, mens fire mænd i hvide beskyttelsesdragter undersøgte ham og hans omgivelser. Den unge soldats ansigt havde et metalagtigt skær, og det størknede blod dannede et mønster, der fik det til ligne en grotesk maske.

Hello I am your mind giving you someone to talk to
Hello

If I smile and don't believe
Soon I know I'll wake from this dream
Don't try to fix me, I'm not broken
Hello I'm the lie, living for you so you can hide
Don't cry


Suddenly I know I'm not sleeping
Hello I'm still here
All that's left of yesterday


Menig Patterson Wright var død. Så meget var sikkert.
Noget synes at have forvandlet ham til en statue af sten og metal og blod og knoglestumper i sære retninger. Hvad der nu end var sket, var det noget ingen kunne overleve.
Det var blevet noteret, at han nu befandt sig nøjagtigt 7 meter fra det sted, hvor de gamle sagn siger, at menneskene en gang forsøgte at bygge et tårn der nåede himmelen, og hvor deres gud i sin visdom satte en stopper for projektet.
Mændene i de hvide beskyttelsesdragter forlod det omhyggeligt afspærrede lufttætte telt gennem sikkerhedsslusen. De nikkede indforstået til den sortklædte mand, der havde ventet udenfor: Det var helt sikkert en Omega-hændelse. Man måtte iværksætte de fornødne forholdsregler.

Nogen timer senere, da alt var blevet stille omkring ham og mørket havde sænket sig, begyndte menig Patterson Wright at grave.

Genren kan måske beskrives som en mareridtsagtig blanding mellem Call of Cthulhu og Alien vs Predator - uden at være nogen af delene! Spilepersonerne er en gruppe særligt udvalgte specialister, som trods den oplagte trussel mod deres eget liv og mentale sundhed skal undersøge og neutralisere såkaldte Omega-hændelser, hvor end de måtte udgøre en trussel mod Amerikas interesser.
Der er 15 spilpersoner til deling mellem 5 spillere, og personerne kan udvikle sig - eller omkomme - undervejs. Systemet er enkelt og kræver intet forkundskab. Det hele skulle gerne være meget nemt at gå til og mere end almindeligt spændingsmættet.

6 kommentarer:

  1. Jeg synes bedre om prosadelen i den første version, men beskirvelsen bagefter i denne er bedre og fortælleres os meget mere.
    Så synes du skal blande de to.
    Hvorfor skal der være den der sang midt i det hele?
    Desuden så synes jeg ikke om din titel, den er svær at udtale. hvad med babels skygger, eller skygger over babel. generelt så bliver ordet skygger brugt ret meget i scenarie title så hvad med helt at undlade det. det giver alligevel ikke noget nyt information til scenariet. Generelt synes jeg meget mere om din første titel.

    Simon

    SvarSlet
  2. - En af hemmelighederne ved en god foromtale er, at man ikke kan gøre alle tilfredse.
    Meningen er, at sangen skal tilføje en dimension, som også er i scenariet...
    (Dele af) sangtekster virker erfaringsmæssigt bedre end man skulle tro. - Ligesom billeder forresten.

    SvarSlet
  3. Okay så er det bare mig der ikke synes om sang tekster i foromtaler. Men ja helt sikkert kan være det funker bedre for andre. Jeg tror mest fremlagde modstand mod den pga jeg ikke forstod dens sammenhæng med resten af teksten. men synes stadig at dit scenarie lyder interessant

    Simon

    SvarSlet
  4. Det ER svært - det med foromtaler. Sangteksten skal vise, at der er flere dimensioner i scenariet.
    Det kan være at der er bedre måder at gøre det på.
    Under alle omstændigheder: tak for kommentarerne!
    Respons og konstruktiv kritik er guld værd.

    SvarSlet
  5. Hej Michael,

    jeg synes det er en god for omtale, men jeg synes også der er alt for mange ord, og specielt der hvor det bare er vendinger der følger med fordi du vil "skrive godt". Prøv at læs højt når du skriver. Sangen holder 100.

    Jeg klipper:

    Hello?

    Menig Patterson Wright stod stille, mens fire mænd i beskyttelsesdragter undersøgte ham og omgivelserne. Det unge ansigt havde et metalisk skær, det størknede blod var som en grotesk maske.

    Hello I am your mind giving you someone to talk to
    Hello

    If I smile and don't believe
    Soon I know I'll wake from this dream
    Don't try to fix me, I'm not broken
    Hello I'm the lie, living for you so you can hide
    Don't cry

    Suddenly I know I'm not sleeping
    Hello I'm still here
    All that's left of yesterday

    Wright var død. Forvandlet til en statue af sten og metal, blod og knoglestumper i sære retninger. Hvad end der var sket, var det noget ingen kunne overleve.
    Det var blevet noteret, at han befandt sig nøjagtigt 7 meter fra der hvor menneskene forsøgte at bygge et tårn ind i himmelen, der hvor deres gud i satte en stopper for projektet.
    Mændene i beskyttelsesdragter forlod det afspærrede, lufttætte telt gennem sikkerhedsslusen. De nikkede til den diskretklædte mand, der ventede udenfor: Det var en Omega-hændelse. De fornødne forholdsregler skulle iværksættes.

    Nogen timer senere, da mørket havde sænket sig, begyndte menig Patterson Wright at grave.

    SvarSlet
  6. Hej Dennis
    tak for kommentaren
    Jeg synes selv sangen giver en ekstra dimension. - Til gengæld bliver det jo en smule langt.
    Du har også ret i, at jeg har en tilbøjelighed til at krølle mit sprog.
    Men som sagt: nu skal jeg jo lige have godkendt s'nupsen hos snarie-svarlige...
    :-)

    SvarSlet

Nu er det din tur!