21.10.06

en forfatters hastigt faldende hvaler

Ja så er jeg altså også kommet med på fastaval-vognen til 2007. Ideen har to sider: For det første at lave et sært og underligt men gerne meget morsomt scenarie, inspireret af Douglas Adams' romaner om Dirk Gently og hans holistiske detektivbureau. Og for det andet, at lade en del af handlingen være direkte op til spillerne ved hjælp af et meget enkelt system af sære og underlige kort samt en stor bunke farvekodede vingummibamser. Bamserne fordeles ved spillets start, sådan at alle spillere får lige mange, hvorefter de skal sorteres efter farve. Ikke fordi farven kommer til at have nogen betydning for spillet, men fordi bamserne på den måde kommer til at virke mere troværdige.
Verdenen kommer til at ligne vores egen med meget få ændringer. Bornholm må naturligvis flyttes ud i Den Engelske Kanal mellem England og Frankrig, mens Chrysler-Benz koncernen har overtaget driften af Sverige.
Det meste af scenariet kommer til at foregå et eller andet ret engelsk sted i omegnen af Themsen. Et område der naturligvis i praksis stort set vil være Hadsund, hvor vi jo har den naturskønne men ofte ret ildelugtende Mariager Fjord, som er optimal til at være stand in for Themsen.
Der er faktisk mange problemer i det. Det første og mest indlysende løser heldigvis sig selv: Det er nemlig ikke ret afgørende at handlingen kommer til at give mening eller hænge supergodt sammen. Det andet andet handler om de potentielle spilleres forhold til Douglas Adams. På den ene side er det meningen at det skal være et Næsby-scenarie og altså ikke en rollespilsversion af en kendt roman eller noget i den stil. På den anden side kommer det til at indeholde en del referencer til DA's bøger.
Det bliver lidt af en udfordring at få slået den rigtige tone an i foromtalen.
-M

1 kommentar:

  1. Det kan jo give anledning til helt nye rollespilsudtalelser som f.eks. "jeg kan desværre ikke gøre noget, da jeg er kommet til at spise mine bamser"

    SvarSlet

Nu er det din tur!